Nuorten Super avattiin voitokkaasti

13.6.2020

Kiri ei kovin monesti ole tainnut olla Super Pesiksen piikkipaikalla, kun menestysvuodet miehissä ajoittuvat pääsääntöisesti aikaan ennen Super Pesistä. Nyt Kirin logo keulapaikalla omassa alkulohkossa koreilee. 2-0 voitto kauden avauspelissä Seinäjoelta oli vähintään ansaittu. Myös Kirittäret avasi huiman hienolla esityksellä ja voitolla Nuorten Superin tänään.

Seinäjoella Kiri oli tappiolla ottelussa vain kerran – ensimmäisen jakson ensimmäisen aloittavan jälkeen. Kahdella Emppu Mustosen kotiutuksella Kiri meni tasoittavalla johtoon ja piti sen jälkeen keulapaikan pelissä. Ennen kaikkea ulkopelivarmuus ja ulkokentän liike oli ratkaisevassa roolissa tänään. Polttolinjassa Eetu Kettunen ja varsinkin Arttu Rauhamäki dominoivat ja takakentällä kopparikaksikko Julius Pajunen ja Emppu Mustonen ei sortunut vastustajan koppareiden tavoin virheisiin auringon porottaessa suoraan silmiin.

Lukkaritaistelussa Matias Romo otti niskalenkin monipuolisuudellaan vastustajan Rasmus Teposta. Ja yhtään heikkoa lenkkiä tai virheherkkyyttä ei Kirin ulkokentästä löytynyt. Sen sijaan toinen jakso ratkesi käytännössä Seinäjoen omiin virheisiin, kun kaksi harhaheittoa kakkospesältä Seinäjoen stadionin aidan alitse tuotti yksistään 5 juoksua Kirille. Mutta tuo onni täytyi Kirin rohkealla haastolla ansaita. Ja Kiri oli joukkueista selkeästi iloisempi, monipuolisempi ja rohkeampi tänään – ja yleensä silloin voitto jopa vieraskentältä kairataan.

Ensimmäinen jakso oli vielä tiukka ja päättyi Kirin 3-2 voittoon – tosin Kiri ei neljännen tasoittavaa jaksovoittoon tarvinnut. Toinen sitten selkeämmin Kirille 9-3.

Yhdeksikön kuopus Niklas  Moilanen ei turhaan  vitosta hihassaan kantanut, vaan iski tehot 3/2.  Eetu Kettunen toi 5 ja Arttu Rauhamäki 4. Emppu Mustonen taas Niken tavoin iski kolmesti etenijän kotiin.

Tästä on hyvä kautta jatkaa!

 

Ottelun tilastoihin ja etenemiseen pääset käsiksi täällä