Pesäpallo on suomalaisuutta - Samppa Lajunen uskoo, että yhteistyö Kiri-Junioreiden kanssa on Samlalle myös liiketoimintaa

1.5.2017

Samppa Lajunen (SamlaCapital) ja Matti Mäkinen (Kiri-Juniorit) yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.
Samppa Lajunen (SamlaCapital) ja Matti Mäkinen (Kiri-Juniorit) yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

SamlaCapitalin toimitusjohtaja Samppa Lajunen alleviivaa, että menestys perustuu työn tekemiseen ja että huipulle pääseminen edellyttää, että tekee asioita paremmin, enemmän tai eri tavalla kuin muut. Mutta korostaa, ettei elämä saa olla pelkkää suorittamista tai kilpailua toisia vastaan! Lue tästä koko ajatuksia herättävä juttu

 

Miksi Samla on mukana junioripesäpallon parissa?

Minulle suomalaisuus on tärkeä juttu. Samla Capital tekee investointeja Suomeen. Se on meidän tapa tehdä osamme Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi. Pesäpallo on suomalaista kansallisurheilua parhaimmillaan ja istuu siksi tähän mielenmaisemaan. Yhteistyökumppanuus junioripesäpallon kanssa ei kuitenkaan ole meille hyväntekeväisyyttä. Me uskomme, että tulemme saamaan meidän panostuksen moninkertaisena liiketoiminnan kautta takaisin.

 

Mikä on oma suhteesi pesäpalloon?

Minun pesäpallon pelaamiskokemus on tullut lähinnä koulusta. Kerran kaverit pyysivät mukaan pelaamaan. Luulin, että menemme lähikentälle. Yllätyin kun kotipihaan kaarsi joukkueen bussi ja sitten lähdettiin pelaamaan ihan tosissaan 100 kilometrin päähän. Matkalla kerrattiin säännöt ja sitten vaan pelaamaan. Peli ei mennyt minun osalta hyvin mutta mukava reissu se oli.

Lajina pesäpallo on saman tyyppinen kuin aikaisemmin harrastamani yhdistetty. Yhdistetyssä lajeina oli mäkihyppy, jossa tarvitaan tekniikkaa ja nopeusvoimaa. Maastohiihdossa taas vaaditaan kestävyyttä. Myös pesäpallossa tarvitaan monenlaisia taitoja ja ominaisuuksia. Ei riitä, että hallitsee yhden osa-alueen. Pitää olla monitaituri.

 

Mikä sinusta on olennaisinta lasten ja nuorten liikuttamisessa?

Omien lasten osalta toivon, että he löytäisivät lajit, jotka heitä kiinnostaa eniten. Monilla harrastaminen menee helposti kilpailuhenkiseksi, missä ei ole mitään pahaa. Minä haluan kuitenkin kannustaa omia lapsia ensisijaisesti löytämään liikunnasta iloa, mukavaa tekemistä ja kavereiden kanssa yhdessä oloa.

 

Mihin perustuu menestyksesi ensin urheilijana ja nyt sitten Samlan peräsimessä?

Menestys perustuu ensisijaisesti työn tekemiseen ja etukäteen tapahtuvaan suunnitteluun siitä, miten työtä tehdään. Tästä esimerkkinä on se, että huippu-urheilu-uran aikana minulla ei ollut vapaapäiviä eikä lomia harjoittelusta, ei edes jouluna. Vaikka työtä on paljon, niin siitä huolimatta tekemisessä pitää säilyä innostus ja hauskuus. Se on perusedellytys sille, että voi saada aikaan hyvän tuloksen.

 

Minkä neuvon urheilijana kehittymiseen haluaisit antaa pesäpalloa harrastavalle juniorille?

Huipputasoa tavoittelevalle juniorille voisin sanoa, että valmentajan lisäksi pitää kuunnella itseä siinä, minkälainen harjoittelu sopii juuri sinulle parhaiten. Asioita kannattaa kyseenalaistaa ja miettiä jutut omilla aivoilla. Jos haluaa huipulle niin pelkästään toisia seuraamalla se ei onnistu. Pitää tehdä jotain paremmin, enemmän tai eri tavalla kuin muut. Mikäli tavoitetasona on mukava harrastus, niin se on yhtä arvokas asia myös. Elämä ei saa olla pelkkää suorittamista ja kilpailua toisia vastaan. Meillä on tärkeämpiäkin juttuja.

 

SamlaCapital on Kiri-Junioreiden pääsponsori, jonka kanssa seura on solminut yhteistyösopimuksen vuoden 2019 loppuun. Junioreiden liikkuminen ja liikuttaminen on sijoittamista tulevaisuuteen niin kuin on Samlankin toiminta. Tavoitteena meillä on tässä työssä tukea toinen toisiamme.