ohjeita valmentajille ja joukkueille

Ohjeita valmentajille & joukkueille

Vain terveenä harjoitellaan: pelaajille ja huoltajille kannattaa korostaa, että liikunta on kielletty aina, jos pelaajalla esiintyy hengitystie- tai muita sairastumisen oireita.

 1. Toukokuun 13. päivä saakka mennään etävalmennuksella ja omatoimisella harjoittelulla.
 2. Pienryhmissä harjoittelu on sallittua 14.5. alkaen max. 10 henkilön ryhmissä (sis valkut), suojaetäisyyksiä noudattaen.
 3. 1.6. alkaen voidaan aloittaa joukkueharjoittelu  
 4. Lähikontaktia tulee edelleen välttää. Ei siis hutunkeittoja tms. treeneissä
 5. Etäisyyksistä tulee pitää huolta koko harjoituksen ajan, hengästyneenä ihmiset välittävät virusta ilmaan enemmän kuin normaalisti. Etäisyydet pesäpallossa toteutuvat pääsääntöisesti hyvin. Lyöntiharjoituksissa (etenkin 1.6. jälkeen) kaarella on etäisyydet muistettava – mutta se on vain hyvää kaaripeliharjoitusta, koska hajallaan siellä kaarella pitäisikin olla
 6. Pelaajat ohjeistetaan tulemaan harjoituksiin puhtaissa varusteissa ja kädet saippualla pestynä kunnolla juuri ennen harjoituksia.
 7. Kasvojen koskettelua tulee välttää ja kypärä esimerkiksi pitää päässä pääsääntöisesti koko lajitreenin ajan (myös vanhemmissa junnuissa!) Tämä vähentää kasvojen koskettelua ja poistaa vaaran kypäröiden sekoittumisesta
 8. Jokaisella on oltava käytössään oma juomapullo – toisen pullosta ei saa juoda
 9. Aivastelut/yskiminen suunnataan hihaan ja kädet pestään hyvin heti harjoituksen jälkeen
 10. Harjoitusasu pestään jokaisen harjoituskerran jälkeen.
 11. Hien kuivaamista varten on hyvä olla mukana oma pyyhe, joka myös pestään jokaisen harjoituksen jälkeen
 12. Käytetään aina ensisijaisesti omia harjoitusvälineitä. Jos käytössä on yhteisiä harjoitusvälineitä, ei  ko. välineitä kierrätetä pidettävän harjoituksen aikana. vaan ne ovat yhden pelaajan käytössä kerrallaan (poislukien tietysti pallot, joiden kohdalla tämä ei ole mahdollista). Välineet puhdistetaan ennen ja jälkeen harjoituksen.
 13. Peseytyminen ja suihkussa käynti tapahtuu harjoituksen jälkeen kotona. Kun harjoitus päättyy, siirrytään pois harjoituspaikalta viivyttelemättä.
 14. Palaverit ja keskustelut pidetään riittävin etäisyyksin, mihin ulkotila ja pesiskentät antavat hyvin mahdollisuuden
 15. Muistakaa aloittaa harjoitukset maltilla (muistakaa, että on ollut taukoa) ja huolehtia riittävästä pukeutumisesta – katsoa pelaajiltakin sen perään