Junioripäälliköt

Toiseksi junioripäälliköksemme Riina Kankaanperän työpariksi on valittu Nea Moilanen. Tervetuloa Nea! 

 

Toinen junioripäälliköistämme, Eemil Peltomäki, siirtyy uusiin pesishaasteisiin! Kiitos Eemilille tehdystä työstä ja onnea uusiin koitoksiin!

Junioripäällikkö onkin nyt kaksikko – Riina ja Eemil

 

Viime maaliskuussa Jyväskylän Kiri&Kirittäret Junioreiden seurahistorian ensimmäiseksi junioripäälliköksi valittiin Riina Kankaanperä.

 

Mikä sai Riinan silloin talvella hommaa hakemaan:

 

- Vaikka seura on nuori, niin se minulle jo tuttu. Koin tärkeäksi päästä kehittämään seuran toimintaa ja ylipäätään junioripesäpalloilua Jyväskylässä, kertoo Riina töihin hakeutumisensa syiksi.

 

Syksyllä osaava junioripäällikkömme pääsi opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikuntatieteelliseen, mutta seuramme ei halunnut päästää Riinasta irti ja kun löytyi hieno mahdollisuus jakaa junioripäällikön pesti kahden osaajan kesken ja mahdollistaa Riinalle sekä opiskelu että työteko seurassa, niin Eemil Peltomäki tuli hommiin mukaan.

 

Eemil tekee nyt 60 % junioripäällikön työstä ja Riina 40 %. Mutta mikä mies Eemil sitten oikein on?

 

- Olen 21 vuotias ja Alajärveltä kotoisin. Junnupäällikkönä suurin tavoitteeni on saada seuraan uusia harrastajia, kertoo Eemil. Ja jatkaa tärkeää olevan junnuseuran kokonaisvaltainen kehittäminen sekä polun luominen junioreista miesten ja naisten peleihin.

 

Itse Eemil aloitti pesäpallon pelaamisen 6 vuotiaana ja lopetti oman pelaajauransa 20 vuotiaana. Pitää toki katsoa, saammeko Jyväskylässä houkuteltua Eemilin itsensäkin vielä mailan varteen. Hän on tähän mennessä edustanut pelaajana Alajärven Ankkureita ja kahden kauden ajan Vimpelin Vetoa.

 

- Valmentajana olen toiminut kaksi kautta Ankkureiden B-pojissa sekä laji -ja videovalmentajana yhden kauden Miesten Ykköspesiksessä, kuvaa Eemil valmennustaustaansa

 

Vahva pesäpallo-osaaja on siis kaupunkiin saatu ja junioriseuramme töiden ohella Eemil toimii vahvasti mukana ensi kaudella Kirittärien ykköspesisjoukkueen ja B-tyttöjen valmennuksessa ja pelinjohdossa.

 

Miten Riinalla on sitten koulun ja työn yhteensovittaminen onnistunut?

 

- Toistaiseksi ainakin hyvin. Toki se on tehnyt päivistä pitkiä, mutta molemmat kuitenkin ajoittain myös täydentävät toisiaan, miettii Riina.

 

Esimerkiksi tällä hetkellä hän yhtenä koulutyönään tekee kuntosaliohjelmaa pesäpallon ulkopelaajalle, jonka tarkoituksena on kehittää heittovoimaa ja juoksunopeutta.

- Olen siksi päässyt perehtymään muun muassa pesäpallon lajianalyyseihin, kuvaa Riina sitä, miten opinnot ja työ pesäpallon parissa voidaan Jyväskylässä yhdistää.

 

Keskeisinä onnistumisina junnupäällikkönä toimiessaan Riina haluaa nostaa esiin kesän pesisliikkarin ja -koulun, joista on lapsia tullut mukaan myös seuran joukkueisiin.

- Myös seuran kehittämiseen tehdyt työkalut ja valmentajakerhon käynnistyminen ovat mielestäni hyviä juttuja, Riina jatkaa.

 

Eemil täydentää, että jatkossa kaksikon tavoite on kehittää edelleen seuran toimintatapoja ja luoda yhteistä toimintakulttuuria. Koko seuran yhteinen testipatteristo on jo luotu ja siitä on hienoa jatkaa eteenpäin.  

- Valmennuksen ohjaaminen ja sen kehittäminen on yksi tärkeimmistä työnkuvistani. Tulen talven mittaan seuraamaan kaiken ikäisten harjoituksia ja tuen sekä ohjaan valmentajia harjoitustapahtumassa, kertoo Eemil talven toiminnastaan junnupäällikkönä.

 

 

Miksi pesäpalloa sitten kannattaa lasten ja nuorten harrastaa?

- Pesäpallo opettaa monia erilaisia motoristisia perustaitoja, minkä vuoksi se tarjoaa pienemmille lapsille monipuolisen harrastuksen myös muiden lajien pohjaksi. Toisaalta, koska pesäpallo vaatii monia erilaisia ominaisuuksia, se haastaa kaiken ikäiset ja -tasoiset pelaajat ja kehittyä voi aina. Taktinen puoli on myös kiehtova ja erottuu siltä osin muista lajeista, tiivistää Riina hienosti lajimme keskeisen annin.

 

- Ja Kiri&Kirittäret Juniorit seurana tarjoaa monipuolisen ja lapsilähtöisen harrastuksen turvallisessa ympäristössä innostavasti yhdessä joukkuekavereiden kanssa, haluaa Riina korostaa seuramme merkitystä.

 

Miten Eemil on sitten uudessa kotipaikassaan viihtynyt?

- Jyväskylä on todella viihtyisä kaupunki ja alkaa pikkuhiljaa tuntumaan jo kodilta. Kaikilla joukkueilla on saatu treenit käyntiin Granitiissa. Olen myös päässyt kokemaan ”suomen parhaan pesisliikkarin” ja olemme käynnistämässä vuoden vaihteessa toista liikkari -ryhmää. Joukkueiden valmentajat ovat osaavia, mukavia ihmisiä ja ovat ottaneet minut hyvin vastaan, toteaa Eemil tyytyväisenä ja nopeasti me olemme yhdessä hänestä kunnon Keski-Suomalaista tekemässä.

 

Mutta sieltä Alajärveltä Eemil lupaa tuoda Jyväskylään mukanaan intohimoa pesistä kohtaan. Sen me otamme mieluusti vastaan.

 

Tämän junnupäällikkökaksikon kanssa voimme lähteä iloilla ensi kauteen – homma tuntuu olevan todellakin hallussa ja kaksikon työnjako hyvin pohdittuna.

 

epeltomaki@gmail.com

 riina.kankaanpera@gmail.com