peluuttamisesta

Kilpa- ja pelisarja, peluutus otteluissa jne

 

F/G junnuissa kaikkia pelaajia peluutetaan usealla eri paikalla sisä- ja ulkopelissä ja taitotasojen erilaisuus otetaan rikkautena. Osa pienemmistä junnuista on aina aloittelijoita ja osa on voinut pelata 8-vuotiaana jo vaikka 4 neljä vuotta pesäpalloa. Mutta toinen toistaan tukien ja yhdessä oppien edetään.

E-ja D sekä C-junioreissa pyritään saamaan jalkeille niin aluesarjaan kuin valtakunnallisille leireille sekä kilpasarjan että pelisarjan joukkueet - tulevaisuudessa toivottavasti useampiakin. E, F, G junioreissa pelaajamäärämme alkaa tätä mahdollistaa. D ja C junnuissa kauteen 2021 lähdettäneen yhdellä joukkueella

Kilpasarjassa pelaajia D-junioreista ylöspäin, roolitetaan pelaajia sekä sisä- että ulkopelissä enenevästi. Ei toki vielä samalla tavoin kuin aikuisten peleissä ja pelipaikkoja kierrätetäänkin jonkin verran, mutta selkeästi kilpasarjassa pyritään peluuttamaan pelaajia heidän lajitaitojensa pohjalta ja heidän kehittymistään tukien.

Pelisarjassa sen sijaan tavoitteena on edelleen monipuolisempi eri pelipaikkojen kokeilu pelaajien kesken - toki pelaajan kokemus huomioiden. Juuri lajin pariin tullutta junioria ei ensimmäisessä turnauksessaan laiteta lukkariksi pelisarjassakaan.

Kilpa- ja pelisarjan nimeämiset päättää valmennus. Peluuttamisen otteluissa päättää valmennus. Kesken ottelutapahtumien tai turnausten kyseisiin ratkaisuihin eivät Kiri&Kirittäret Junioreissa vanhemmat puutu. Mikäli joku asia herättää kysymyksiä, niin niistä voi ottaa yhteyttä joukkueenjohtajaan, joka tarvittaessa keskustelee asiasta valmennuksen kanssa ja/tai vanhempainpalverissa asiaa voidaan käydä sitten joukkueenjohtajan johdolla läpi.

Jos erimielisyyksiä syntyy ja niitä ei joukkueenjohtajan kautta saada ratkotuksi, siirtyy asia seuran hallitukselle ja sitä selvitetään seuran puheenjohtajan johdolla. Täytyy korostaa, ettei tällaisia tilanteita juurikaan ole seurassamme ollut!

Jos juniori aloittaa vanhempana pelaamisen, niin hänelle voidaan aluksi hakea yli-ikäisyyslupaa  nuorempaan ikäluokkaan, jolloin hänelle ei tule liian iso kynnys pelaamisen aloittamiseen - näitä tarkastellaan aina yhdessä valmennuksen kanssa. Vanhempanakin voi pesäpalloa tulla kokeilemaan - kaikki eivät aloita lajia 6-8 vuotiaana