Mitä harrastus maksaa?

Pesäpallo on kohtuuhintainen harrastus

 

Uuden pelaajan vanhempia ymmärrettävästi mietityttää, mitä laji maksaa. Tämä on ymmärrettävää, koska perheessä voi olla muita lapsia tai mukaan tulevalla lapsella voi olla muita harrastuksia - ja kokonaiskulut kiinnostavat varmasti mukaan lähtemistä miettiviä.

 

Pesäpallo ei ole onneksi kallis harrastus. Kuluja sen harrastamisesta joka tapauksessa tulee ja niistä on koottu pieni yhteenveto vasemmalla olevan valikon alakohtiin.

 

Jo tässä voisi kiteyttää, että juniorijoukkueeseen mukaan tulevan kulut ovat:

 

noin 300 - 800 euroa joukkueen kausimaksua vuodessa

(peritään yleensä joukkueissamme kuukausimaksuina, jotka vaihtelevat 20 euron (pikkujunnut) - 80 euron (B-pojat, jotka pelaavat myös junnujen omassa suomarijoukkueessa) välillä kuukaudessa kaudella 2021.

Jos kuukausimaksu on useita kymppejä, niin silloin se pitää sisällään jo osin mm. pelimatkoja ja niillä ruokailuja - osa joukkueista taas lähtee pelimatkojen kohdalla omakustanteisuudesta tai osittaisesta omakustanteisuudesta.

Talvikuukausimaksu on useilla joukkueilla pienempi. Kalleimmat kuukausimaksut ovat B- ja C-junioreillamme - pienemmillä junnuilla maksut ovat pienempiä

 

Mutta muistakaa, että joukkueen kausimaksua kuukausimaksun muodossa uuden pelaajan täytyy maksaa vasta mukaan tulostaan saakka, ei siis niiltä kuukausilta, jolloin ei ole vielä mukana ollut.

 

Kiri&Kirittäret Juniorit ry:n kausimaksu on on 125 euroa/vuosi

(pitää sisällään juniorin seuran jäsenmaksun 10 euroa, lisäksi seura hankkii kaikille pelaajille peliasut ja maksaa osan pelaajan seura-asusta - jolloin sen hankintahinta on pieni)

 

Lisenssimaksu on vakuutuksen kanssa arviolta 60-90 euroa

(nuoremmilla junnuilla halvempi)

 

Valtakunnallisen leirin maksu n 200 - 250 euroa

( kaikilla junnu-ikäluokilla on oman ikäistensä leiri heinäkuussa ja leirimaksu pitää sisällään ruuat, pelit ja majoituksen leirillä - joukkueen kausimaksu kattaa taas matkat sinne)

 

ja sitten tähän päälle tulee varustekulut, jotka eivät pesäpallossa ole kovin suuret ja vanhoja varusteita kierrätetään. Vanhemmilla junioreilla, jotka pelaavat jo aikuisten varusteilla, varustekulut hieman kasvavat.