Mitä harrastus maksaa?

Pesäpallo on kohtuuhintainen harrastus

 

Uuden pelaajan vanhempia ymmärrettävästi mietityttää, mitä laji maksaa. Tämä on ymmärrettävää, koska perheessä voi olla muita lapsia tai mukaan tulevalla lapsella voi olla muita harrastuksia - ja kokonaiskulut kiinnostavat varmasti mukaan lähtemistä miettiviä.

 

Pesäpallo ei ole onneksi kallis harrastus. Kuluja sen harrastamisesta joka tapauksessa tulee ja niistä on koottu pieni yhteenveto vasemmalla olevan valikon alakohtiin.

 

Jo tässä voisi kiteyttää, että juniorijoukkueeseen mukaan tulevan kulut ovat:

 

noin 300 - 800 euroa joukkueen kausimaksua vuodessa

(peritään yleensä joukkueissamme kuukausimaksuina, jotka vaihtelevat 20 euron (pikkujunnut) - hieman yli 100 euron (B-pojat) välillä kuukaudessa kaudella 2020. Jos kuukausimaksu on useita kymppejä, niin silloin se pitää sisällään mm. pelimatkat ja niillä yhden ruokailun - osa joukkueista taas lähtee niiden kohdalla omakustanteisuudesta. Talvikuukausimaksu useilla joukkueilla pienempi. Kalleimmat kuukausimaksut ovat B- ja C-junioreillamme - pienemmillä junnuilla maksut ovat pienempiä)

 

Mutta muistakaa, että joukkueen kausimaksua kuukausimaksun muodossa uuden pelaajan täytyy maksaa mukaantulostaan saakka, ei siis niltä kuukauisilta, jolloin ei ole vielä mukana ollut.

 

Kiri&Kirittäret Juniorit ry:n kausimaksu on on 120 euroa/vuosi

(pitää sisällään juniorin seuran jäsenmaksun 10 euroa, seura hankkii peliasut ja maksaa osan pelaajan seuratuulipuvusta vuonna 2020)

 

Lisenssimaksu on vakuutuksen kanssa arviolta 60-90 euroa

(nuoremmilla junnuilla halvempi)

 

Valtakunnallisen leirin maksu n 200 - 250 euroa

( kaikilla junnu-ikäluokilla on oman ikäistensä leiri heinäkuussa ja leirimaksu pitää sisällään ruuat, pelit ja majoituksen leirillä - joukkueen kausimaksu kattaa taas matkat sinne)

 

ja sitten tähän päälle tulee sitten varustekulut, jotka eivät pesäpallossa ole kovin suuret ja vanhoja varusteita kierrätetään. Vanhemmilla junioreilla, jotka pelaavat jo aikuisten varusteilla, varustekulut hieman kasvavat.