Kiri VÄLIERIIN Suurleirillä

21.7.2018

Aamuottelussa lauantaina ja erittäin tiukassa ottelussa KaMaa vastaan, tuli leirin ensimmäinen tappio yhden juoksun erolla 4-3. Tasoitusjuoksu jäi kymmenen sentin päähän ja sillä olisi tullut lohkovoitto. Juoksun tappio riitti kuitenkin puolivälierälohkon kakkossijaan ja iltapäivällä kello 13.30 kohdataan KPL, joka on leirin ehdoton ennakkosuosikki ja on hävinnyt pelejä vielä Kiriä vähemmän, eli 0. Haastamaan lähdetään! Mitaleista pelataan! On kova juttu olla neljän parhaan joukossa Suomessa D-pojissa, mutta nälkää on vielä.

Jos hieman tarkemmin ratkaisuottelua KaMaa vastaan kuvataan, niin vahvaa ulkopeliä nähtiin taas molemmilta. Omalla aloittavallaan KaMa takoi viimeisellä lyöjällään ottelun avausjuoksun. Kiri vastasi tasoittavalla. Leo Kivistön kotiuttaessa Maija Vastamäen. Toinen aloittava ulkovuoro oli Kiriltä suorastaan jäätävä ja se nollasi KaMan. Mutta KaMa vastasi tasoittavalla samalla mitalla.

 

Kolmannessa vuoroparissa ottelun näytti jo ratkeavan, kun Kankaanpää jäi taas nollille ja Maija Vastamäen huimalla läpärillä Kiri tuli 4-1 johtoon Niklas Moilasen ja Jere Lassila kiitäessä kotiin.

 

Neljännen aloittavalla KaMa taisteli kuitenkin välieräpaikasta tosissaan. Se tuli juoksun päähän vapaataipaleen turvin ja tasoihin jokeriksi vaihdetun joukkueen tähtipelaajan Tuukka Soikkelin onnistuttua viimein viimeisellä lyönnillään kotiutuksessa – tosin hiukan Kirin ulkokentän avustuksella. Ja harmittavasti KaMa taikoi vielä johtojuoksun Eetu Kiviluoman kotiuttaessa Soikkelin ja taas pientä hermoilua oli Kirin ulkokentässä.

 

Kiri ei häkeltynyt vaan hoiti varmuudella kolmannen palon ja pääsin pelaamaan viimeistä sisävuoroa tilanteessa, jossa sillä oli jo tieto siitä, että jatkopaikka mitalipeleihin on plakkarissa. Kankaanpäällä tilanne oli taas se, että jos viereisellä kentällä pelattava ottelu SoJyn ja SMJ:n välillä päättyisi Sotkamon voittoon, niin se olisi lohkovoittaja voitolla Kiristä ja viereisen kentän tasurillakin kakkonen. Siksi se tuli vahvalla taistelutahdolla viimeiseen ulkovuoroonsa.

 

Se sai tehtyä Kirin ykköskärjestä kaksi paloa. Mutta kakkoskärki rakensi sitten vielä päälle ajolähdön, jota purkamaan asettui Leo Kivistö. Leon viimeinen välilyönti oli loistava, mutta niukka takapalo kolmoselta esti juuri ja juuri Elias Elonheimon tasoitusjuoksun – ja Kirille tuli leirin ensimmäinen tappio.

 

Huiman hieno suoritus pojilta kuitenkin viimeinenkin peli. Paineet kestettiin ja mitaleista haluttiin päästä pelaamaan.

 

Sisäpelitehot:

Maija Vastamäki 2 lyötyä ja 1 tuotu, Leo Kivistö yksi lyöty sekä yksi tuotu Niklas Moilanen ja Jere Lassila.