Riina Kankaaperä seuramme ensimmäiseksi junnupäälliköksi!

24.3.2020

Riina on valmis kehittämään seuraa uudelle tasolle - ollaan me muut tukena hommassa
Riina on valmis kehittämään seuraa uudelle tasolle - ollaan me muut tukena hommassa

Elämme haastavia aikoja koronaviruksen kanssa, mutta seuraa kehitetään koko ajan eteenpäin ja siinä yksi askel on oman junioripäällikön palkkaaminen. Ja tuo tärkeä tekijä seuran kehittämisessä on Riina Kankaanperä.

Mikä sai Riina sinut hakemaan tehtävää?

 

- Olen toiminut seurassa valmentajana siitä asti, kun tyttö-juniorit tulivat myös osaksi seuraa. Olen nähnyt toimintaa ihan pienistä liikkarilaisista C-ikäisiin asti. Seurassa on ollut hyvä toimia, ja halusin ottaa vielä enemmän vastuuta lasten ja nuorten liikkumisesta. Koen tärkeäksi, että seuramme tarjoaa laadukasta toimintaa jo mukana oleville harrastajille, mutta myös saa uusia lapsia ja nuoria innostumaan liikkumisesta ja terveellisistä elämäntavoista upean kansallispelimme parissa.

 

Mikä Kiri&Kirittäret junioreissa on parasta?

 

-Seuramme yhteisöllisyys on mahtavaa. Seurassa on paljon kokeneita ja taitavia valmentajia, jotka myös jakavat tietojaan ja taitojaan uusille, valmennusuraansa vasta aloittaville valmentajille. Laadukas toiminta niin valmennus-, kuin seuran johdonkin puolella on syy siihen, miksi uusia harrastajia on saatu pienten puolella hienosti mukaan.

 

Entä mitä pitäisi kehittää?

 

Kehitettävää silti löytyy juuri harrastajamäärien kasvattamisen puolella. Koska toiminta pesisliikkarissa on ollut aika ajoin jopa menestyksellistä, on pesisliikkarin suosio pystyttävä vakiinnuttamaan ja tarjoamaan hyvin organisoitua toimintaa. Pienimpiä lapsia täytyy myös saada kasvatettua joukkueisiin, jotta tulevaisuudessa vanhimmissakin ikäjoukkueissa meillä on tarpeeksi pelaajia, mieluiten jopa kahteen joukkueeseen per ikäjoukkue.

 

Lisäksi pesiskoulutoimintaa tulisi saada kasvatettua ja luotua siitä luonnollinen osa seuran toimintaa. Näin voidaan tarjota myös vanhemmille lapsille väyliä kohti joukkueessa pelaamista.

 

Tietysti tällä hetkellä (toiminta pesäpallossa tauolla korona-viruksen vuoksi) uusien harrastajien saaminen on erittäin haastavaa, joten keskittyminen on seurassa jo mukana olevien junioreiden motivoimiseen omatoimiseen harjoitteluun.

 

Mitä tavoitteita sinulla on tulevan kauden suhteen junnujemme osalta?

 

-Tällä hetkellä erityisesti toivon, että kaikki jo joukkueissa mukana pelaavat lapset ja nuoret jaksaisivat harjoitella omatoimisesti ja pääsisivät kesällä pelaamaan! Jos kesän pelit ja leirit saadaan hyvin vietyä läpi, toivon joukkueilta tasapainoisia pelejä ja hyvän joukkuehengen näkymistä. Erityisen innolla odotan B-poikien otteita ja siellä yksittäisten pelaajien ratkaisukyvykkyyttä kun koko sarjajärjestelmä uusittiin tulevalle kaudelle ja luvassa on varmasti todella kovia pelejä.

 

Mitä haluat lopuksi sanoa koko seuran väelle?

 

Olen todella iloinen valituksi tulemisesta ja kiitollinen seuralle siitä, että saan edelleen jatkaa myös valmennus/pelinjohtotehtävissä kehittäen itseäni myös valmennus/pelinjohtourallani eteenpäin!