D-pojat vakuuttavaan turnausvoittoon Lapualla

27.2.2023


D-pojat pelasivat voitokkaan turnauksen Lapualla Koskenkorvan Urheilijoiden kaksipäiväisessä Tuulikello-turnauksessa.

D-pojat vakuuttavaan turnausvoittoon Lapualla

 

D-pojat virittelivät Lapualla (18.-19.2.2023) kesäkuntoaan Koskenkorvan Urheilijoiden järjestämässä Tuulikello-turnauksessa. Matkaan lähtenyt ryhmä oli ensimmäistä kertaa koolla vasta perjantain viimeistelyharjoituksessa, ja osalle kyseessä olivat samalla ensimmäiset hallipelit koko uran aikana, joten odotukset turnauksen alla olivat sangen maltilliset.

Heti lautantaiaamuna Patruuna Areenan kumirouheella orkesteri soi kuitenkin komeasti.

SMJ musta - Kiri juniorit (0-15)

Ensimmäisessä ottelussa Seinäjoen Mailajusseja vastaan D-pojat nakuttelivat vakuuttavan voiton. Onnistumisia tuli sisällä ja ulkona koko joukkueen rintamalla, ja ainostaan yhdessä sisävuorossa reippaasti pallolle kyytiä antanut Kiri jäi juoksuitta. Vaikka synkronoitujen ulkopelikuvioiden harjoittelu oli jäänyt omatoimisen mielikuvaharjoittelun varaan, ei jussit päässyt koko ottelussa kakkospesää pidemmälle.

Sotkamon Jymy oranssi - Kiri juniorit (3-7)

Makoisa voitto avausottelusta, muutaman tunnin tauko välissä sekä tutustuminen yöpymisfasiliteetteihin petasivat takuuvarmat lähtökohdat selkeänä ennakkosuosikkina toiseen otteluun Sotkamo Jymyä vastaan. Sotkamo käyttikin alussa momentuminsa, ja karkasi avausvuoroparissa 2-0 johtoon Kirin poikien ihmeteltyä vielä uusittua lyönti- ja ulkopelijärjestystä. Sen pidemmälle oranssiviolettien lento ei kantanut, ja toisesta vuoroparista eteenpäin Kiri oli pelin päällä. Lyönti oli jälleen kepissä ja avausvuoroparissa orastanut kriisi oli peruttu.

Yöpyminen Seinäjolla ja aamupalan jälkeen takaisin Lapualle

Kossu musta - Kiri juniorit (2-14)

Rauhaisan illan ja hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaiaamuna vastaan tuli Kirin tavoin tappioitta lauantain suoriutunut toinen Koskenkorvan joukkueista. Alkulämmittelyn näkymän perusteella räpylän remmejä vedettiin kireämmälle, ja kovalyöntinen Kossu jäi kahteen juoksuun. Ulkopelin tavoin myös sisäpeli toimi, ja juoksuja syntyi jälleen jokaisessa vuoroparissa. Ilahduttavaa oli, että onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle, ja ennen ottelua sovitut synkronoidut ulkopeliliikkeet toteutettiin äärimmäisellä pieteetillä. Mailamieskin sai kauan odotetun onnistumisen, ja poistui välittömästi ottelun jälkeen paikkakunnalta.

Kossu punainen - Kiri juniorit (0-9)

Turnauksen moraalisen finaalin jälkeen vastustajaksi asettui toinen Kossun kahdesta joukkueesta. Jalka pysyi edelleen kaasulla, eikä vastustajaa päästetty viettämään juoksujuhlia. Selvänumeroinen voitto heltisi kuitenkin hieman nihkeän alun jälkeen.

Vaasan Maila - Kiri juniorit (0-3)

Turnauksen päätösottelussa Vaasan Maila piinasi D-poikia loppuun saakka. Vaasan lukkarin ripeä syöttötyöskentely livahti kaarella mahdollisesti jopa hieman tunteisiin, mutta ainakin se häiritsi tähän saakka rapsakkaa lyöntipeliä. Ulkopeli jatkui kuitenkin rautaisena, eikä Vaasakaan saanut tuuletella juoksuja. Sisäpeli jauhoi voittoon vaadittavan määrän juoksuja, ja näin päätösottelustakin lohkesi voitto.

Viisi ottelua, viisi voittoa, juoksusuhde 48-5. Maltillisiin tavoitteisiin nähden hienoja lukuja.

Vaikka osalle pelaajista tilastomerkintöjä kasauitui enemmän kuin toisille, niin kehittyneempi data kertoo, ettei sisäpelin pyöriminen ollut yhden tai kahden pelaajan, tai edes ykköskärjen onnistumisten varassa. Myös ulkopeli toimi muutoksista huolimatta läpi turnauksen, joten näkymä kesää kohden on kirkas, ja ennen turnausta nöyrästä ylös asti napitetun rotsin pari ylintä nappia avautui jo ennen Patruuna Areenan parkkipaikalta poistumista...

Kiri D-pojat Tuulikello-turnauksessa Lapualla 18.-19.2.2023

Aapo Kokkinen

Eelis Karttunen

Elias Ylinen

Jaakko Rantakorpi

Jasper Känsäkoski

Klaus Telakoski

Leo Lappalainen

Milo Koivu

Mino Korhonen

Noel Brandt

Oliver Danska

Tico Osmala

Pelinjohto: Jukka Karttunen & Kalle Pallonen

Huolto&logistiikka: Teemu Brandt & Pekka Kokkinen

 

Iso kiitos Koskenkorvan Urheilijoille turnausjärjestelyistä!

-Paikalta poistunut mailamies