Uutisia

Niukka tappio IPV2:lle ja vielä niukempi voitto Mikkelistä oli Kirin pelisarjan saaliina sunnuntaina Mikkelistä. Runkosarjassa sijoituttiin pelisarjassa toiseksi ja niin päästään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ottamaan revanssia Imatrasta Varkauden lopputurnauksen välierässä.
Kiri haki Haminan iltaturnauksesta lauantaina 11.8. D-poikien kilpasarjassa kaksi makeaa voittoa ja varmisti samalla pääsynsä kovatasoisen Savo-Karjalan aluesarjan lopputurnaukseen.
Jyväskylän Kiri&Kirittäret junioreiden ensimmäinen SM-mitali näki päivänvalon Tampereen Suurleirillä, kun Kiri vyöryi vakuuttavaan 9-5 voittoon Seinäjoen Maila-Jusseista. Kirin loistava ulkopeli sai nyt tuekseen mitalipelissä vahvoja suorituksia mailan varressa. Pelisarjassa pelattiin kaksi hyvää ottelua myös, mutta niistä ei voittoja nyt herunut. Pelisarjassa nähtiin kuitenkin leirin mittaan hienoja suorituksia ja onnistumisia – moni pelaaja kokeili erilaisia rooleja ja uusia pelaajia nähtiin myös esimerkiksi lukkarin tontilla.
Aamuottelussa lauantaina ja erittäin tiukassa ottelussa KaMaa vastaan, tuli leirin ensimmäinen tappio yhden juoksun erolla 4-3. Tasoitusjuoksu jäi kymmenen sentin päähän ja sillä olisi tullut lohkovoitto. Juoksun tappio riitti kuitenkin puolivälierälohkon kakkossijaan ja iltapäivällä kello 13.30 kohdataan KPL, joka on leirin ehdoton ennakkosuosikki ja on hävinnyt pelejä vielä Kiriä vähemmän, eli 0. Haastamaan lähdetään! Mitaleista pelataan! On kova juttu olla neljän parhaan joukossa Suomessa D-pojissa, mutta nälkää on vielä.
Kirin molemmat joukkueet loistivat torstai-iltana Suurleirillä. Yhteensä 26 juoksua nähtiin Kirin väreissä. Kilpasarja pelasi alkulohkonsa vielä häviämättä peliäkään ja juoksuerolla 65-7. Mutta silti ne tosipelit kahdeksan parhaan joukossa alkavat vasta huomenna.
Poikien kilpasarja on kahden ottelun jälkeen kahden pelin voittoputkessa, vaikka on pelannut ennakkoon lohkonsa kovimpia vastustajia vastaan. Pelisarja koki ensimmäisessä pelissään tappion, mutta korjasi kurssiaan toiseen otteluun – ja voitti sen tänä aamuna. Tytöille puolestaan tasuri eilen ja selkeä voitto tänään.
C-Poikien aluesarjan turnaus Kouvolassa Kuusankosken hiekkatekonurmella pelattiin 15.7. Keli oli ei lämmin, vaan kuuma (n. 30 C). Onneksi hieman tuuli, muuten olisi ollut jopa liian epätavalliset olosuhteet pelaamiselle. Vastustaja KPL on tuttu joukkue ainakin Kirille. Pelinjohdossa oli viime vuodet KPL:n superpesis joukkueen viuhkassa ollut Eero Pitkänen ja olihan kolmospesätuomarillakin hieman pelikokemusta, kun tuomarina oli 1505 lyödyn juoksun Sami Joukainen.
Pelisarjan joukkue haki ensin lauantaina puhtaan 2-0 voiton Mikkelistä ja kärsi niukan 1-0 tappion kotijoukkue Puurtilalle Varkaudessa. Kilpasarja taas nappasi kotiturnauksessaan Yrttisuolla kaksi selkeää voittoa – Siilinjärvi ja Sotkamo kaatuivat sunnuntaina Jyväskylässä.