Junioreiden maksut (seura ja joukkue)

JOUKKUEIDEN MAKSUT JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIOREILLE

Seuran kausimaksu 2022/pelaaja 150 € (ei koske pesisliikkarilaisia)

(sisältää pelaajan seuran jäsenmaksun 10 euroa)

 

Kausimaksulla rahoitetaan muun muassa

 • peliasujen hankintoja,
 • valmentajakoulutuksia ja valmentajakerhoa,
 • kausiasujen hankintaa osin,
 • junioripesäpallon markkinointia ja viestintäkuluja (mm www-sivut).
 • Lisäksi hallinnolliset kulut, kuten seuran ja joukkueiden kirjanpito katetaan kausimaksulla.
 • Pienessä määrin hankitaan ns.yhteisiä varusteita.
 • Seuran vakuutukset
 • ja pesäpallokoulun ja pesisliikkarin pyörittäminen hoidetaan myös seuran toimesta.

 

JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIOREIDEN JÄSENMAKSU

Jokainen Kiri&Kirittäret Junioreita edustava pelaaja suorittaa vuosittain jäsenmaksun 10 euroa seuralle joukkueiden kautta kerättävä kausimaksun yhteydessä. 

Pelaajan vanhempien jäsenmaksu ei luonnollisestikaan ole pakollinen, mutta seuran toivomus on, että mahdollisimman monet vanhemmat olisivat myös seuran jäseniä. Jäsenmaksun kautta pääsee ottamaan osaa päätöksentekoon vuosi- ja kevätkokouksessa – muilla kuin jäsenillä on vain läsnäolo-oikeus.  

 

JOUKKUEEN OMAT KAUSI- YMS. MAKSUT JUNIORILLE

G-B-juniori -ikäluokkia koskee kolme keskeistä ohjetta kausimaksun suhteen, jotka päätetään kunkin ikäluokan vanhempien palavereissa avoimesti joukkueen vanhempien kesken niin, että toiminta pystytään järjestämään laadukkaasti ja varainhankintatalkoovelvoitteet eivät muodostu liiallisiksi.

 1. jokaisessa joukkueessa tulee pääosa vuoden rahoituksesta pyrkiä keräämään kohtuullisen kokoisella kuukausimaksulla, jolloin perheille ei tulisi yllättävän kalliita kuukausia (kertamaksujen muodossa) ja kulut jakautuisivat tasan koko joukkueen jaettavaksi
 2. Talvikuukausina pääsääntöisesti jotain toista lajia talvella harrastavalla tulisi olla alennettu maksu marras-maaliskuussa suhteessa pääsääntöisesti pesäpalloa treenaavaan, jos toinen laji estää pesäpallon treenaamisen. Mutta se toinen laji edellytetään alennusmaksuun
 3. Osin kuluja voidaan kattaa pelikohtaisilla tms. osallistumismaksulla (esim matkakulujen, ruokailujen tms. suhteen), mutta nuo maksut eivät saisi muodostua pääasialliseksi maksuksi ja niistä pitää yhdessä vanhempainpalaverissa sopia.

 

Tämän ohella on kaksi muuta ohjeistusta:

Alemmasta ikäluokasta vanhempaan satunnaisesti sarjapelejä pelaamaan tulevien kohdalla voidaan periä ottelukohtaista maksua, mutta maksun suuruus ei saa ylittää joukkueen (ikäluokan) omilta pelaajilta perittävää ottelukohtaista maksua.

Kuukausimaksu maksetaan vain yhteen ikäluokkaan ja pääsääntöisesti oman ikäluokan joukkueeseen. Jos kuitenkin pelaaja pelaa pääsääntöisesti ikäluokkaansa ylemmässä joukkueessa, jonka pitää silloin olla kummankin joukkueen valmennuksen näkemyksen mukainen ratkaisu, hän maksaa kuukausimaksun siihen joukkueeseen, jonka pelaaja on.

 

Pesisliikkarin kohdalla seura määrittää talvi-, kesä- ja syyskauden maksun, joka on luokkaa 50-75 euroa/kausi. Syyskausi lyhyimpänä muita edullisempi.  Pesiskoulun kohdalla maksusta päättää seuran hallitus maaliskuussa, kun päättää pesiskoulun järjestämistavan. Maksu on lähtökohtaisesti pesisliikkarin maksun kaltainen