Välineet ja asut

PELIVÄLINEET

Joukkueeseen kuuluvan pelaajan henkilökohtaisesti hankittavia varusteita ovat räpylä, maila, kypärä ja piikkarit. Lisäksi suosittelemme vahvasti sisäpelikenkien, kunnollisten lenkkareiden ja kuminauhan (heittoliikkeeseen osallistuvien lihasten vahvistaminen) hankkimista. 

Pesisliikkarissa ja pesiskoulussa varusteet pyritään järjestämään seuran toimesta osallistujille. G- F- ja E-junioreissa uusi pelaaja voi hankkia mailan ja piikkarit sen jälkeen, kun varmistuu, että harrastuksesta tulee säännöllinen. (Siihen asti pelaajien toivotaan lainaavan esimerkiksi mailaa toisilleen harjoituksissa, tai vaihtoehtoisesti lainaavan välineitä seuralta). Välineiden hankinnassa on syytä aina kuunnella valmennuksen mielipidettä vanhemmissa junioreissakin.

Jyväskylän Kiri&Kirittäret Junioreiden www-sivuilla toimii välineille kirpputori, jonne voi lähettää varusteiden osto- tai myynti-ilmoituksen. 

Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit neuvottelevat vuosittain yhden jyväskyläläisen liikkeen kanssa sopimuksen, joka mahdollistaa pesäpallovälineiden sekä muiden liikunta-asusteiden ja –välineiden hankkimisen. Kaudella 2024 yhteistyökumppanina tässä on Seppälän Prisma.

Juniorijoukkueet hankkivat itse harjoituksissa ja peleissä tarvitsemansa pallot.

 

PELIASUT ja NIMILAPUT

Peliasut hankitaan ja kustannukset jaetaan joukkueittain seuran hallituksessa päätettyjen periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on järjestely, jossa peliasut ovat seuran omaisuutta ja kustannukset saadaan katettua seuran kausimaksulla ja muulla varainhankinnalla ilman erillisiä uusia kustannuksia joukkueille ja pelaajille.

Pelaaja kuittaa peliasun itselleen ja on velvollinen säilyttämään sitä mahdollisimman hyvässä kunnossa siihen saakka, kunnes tulee tarve vaihtaa asu isompaan tai palauttaa se seuralle muusta syystä (pelaamisen lopettaminen/siirtyminen toiseen seuraan). 

Peliasua saa käyttää vain otteluissa, pallohenkilötehtävissä tai seuran edustus/markkinointitehtävissä – ei siis harjoituksissa. Peliasu on palautettava pestynä ja heti kun sitä ei enää itse tarvitse, muussa tapauksessa seura laskuttaa pelaajalta asusta 100 euroa. Peliasut palautetaan joukkueenjohtajalle, joka toimittaa ne seuran puheenjohtajalle.

Tammi-helmikuun kuluessa joukkueenjohtajien on käytävä läpi joukkueittain peliasutilanne. Eli selvitettävä moniko pelaajista tarvitsee isomman asun ja kuinka monelta samalla vapautuu vanha asu muiden käyttöön. Samassa yhteydessä on selvitettävä mahdollisesti käytöstä poistokunnossa olevien asujen määrä.

Kokonaisvaltainen peliasujen uusiminen seurassa tehdään noin joka kolmas vuosi. Mikä tulee huolella ottaa huomioon seuran varainhankinnassa ja talouden hoidossa.

Joka vuosi maaliskuun alkuun mennessä kartoitetaan, että kaikille seuran pelaajilla on nimilappu peliliivin selkään. Jokaiselle pelaajalle ostetaan kerran nimilappu seuran toimesta, mikäli pelaaja tarvitsee myöhemmin uuden lapun (on esimerkiksi hukannut vanhan), peritään hankintakustannus pelaajalta itseltään. Kesäkuun alussa hankitaan tarvittaessa nimilaput vuosittain uusille joukkueeseen tulleille pelaajille.

 

ASUSTEET

Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit  valitsee vuosittain seuran virallisen verryttelyasun tai tuulipuvun (pääsääntöisesti vuorovuosin), jonka hankkimista suositellaan juniorijoukkueiden kaikille pelaajille, valmennukselle ja joukkueenjohdolle.

Erityisesti valtakunnalliselle leirille osallistuvilla joukkueilla tulee olla yhtenäinen asu, jota käytetään pelien ulkopuolella olevissa tapahtumissa. Seura pyrkii tukemaan seuran kausimaksun ja yhteistyökumppanihankinnan kautta kausiasujen hinnassa junioreita ja hankkimaan asun seuran kustannuksella ainakin osalle valmennuksesta. Joukkueiden toivotaan osaltaan rahoittavan valmennuksen ja joukkueenjohdon asuhankintaa.

Seuran hallitus tekee erillisiä päätöksiä muista seuran virallisista asusteista esim. T-paita, harkkapaita, lippis ja pipo, joista osaa voidaan hankkia myös myyntituotteiksi. Joukkueilla on oikeus hankkia omia asusteita, kuten hupparit (B-pojat tammikuu 2019), joissa kuitenkin on käytettävä pääsääntöisesti seuran logoa ja pidettävä seuran hallitus tietoisena hankinnasta. Kaikissa vaatehankinnoissa on muistettava seuran varuste- ja painatuskumppanuudet.

 

Tavoitteena on, että yhtenäiset seura-asut vahvistavat Jyväskylän Kiri&Kirittäret

Junioreiden junioritoiminnan imagoa ja laatukuvaa.