Joukkueen kokonaisuus

JOUKKUEEN KOKOONPANO

 

Joukkueeseen kuuluvat:

 

  • pelaajat
  • joukkueenjohtaja                               (vanhempien palaveri valitsee)
  • vastuuvalmentaja / pelinjohtaja          (seuran hallitus vahvistaa)
  • valmentaja                                         (seuran hallitus vahvistaa)
  • rahastonhoitaja                                  (vanhempien kokous valitsee)
  • (huoltaja)                                           (vanhempien kokous valitsee)

 

Tarpeen vaatiessa joukkue voi nimetä myös talkoovastaavan ja joukkueen tiedottamisesta vastaavan.

Valmentajan ja joukkueenjohtajan on oltava eri henkilöitä – tosin pakottavissa tapauksissa aivan pienemmissä junioreissa (G-juniorit), jotka eivät osallistu vielä aluesarjoihin, tästä voidaan joustaa.  

Joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan tulee olla aina myös eri henkilöitä ja eri taloudessa asuvia, jotta vältetään turhat ristiriitatilanteet tai uhat joukkueen varojen väärinkäytöksille.

Suositeltavaa on, että valmentaja ja joukkueenjohtaja olisivat myös eri talouksissa asuvia, jolloin esimerkiksi mahdollinen oman lapsen harrastuksen loppuminen tai perheen paikkakunnalta muutto ei aiheuta joukkueen toiminnan tilipäistä ongelmatilannetta – ja esimerkiksi valmennuksen ja vanhempien näkemyseroja on mahdollista selvitellä joukkueen sisällä.

Joukkueet ilmoittavat toimintakauden alkaessa viimeistään joulukuun loppuun mennessä toimitsija- ja pelaajaluettelot seuran puheenjohtajalle ja päivittävät tiedot joukkueen www-sivuille. Joukkueet myös päivittävät kauden aikana joukkueessa tapahtuvat muutokset samalla tavoin.